Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Hoe gaat inchecken?

Met inchecken wordt bedoeld dat je je komst naar het vliegveld voor de gereserveerde vlucht bevestigt en dat je een vliegtuigstoel op je naam zet als je dit nog niet eerder tegen betaling hebt gedaan bij de boeking.
Inchecken kan op het vliegveld bij de incheckbalie voor die vlucht, maar je kunt ook online inchecken. Online kan meestal vanaf 24 uur voordat de vlucht vertrekt.

En belangrijk: als je online incheckt print dan ook meteen je boardingpass uit of zet hem met de QR-code op je mobiele telefoon.

Het voordeel van online inchecken is dat je eerder je stoel kunt uitkiezen en als je alleen handbagage hebt kun je op het vliegveld de incheckbalie overslaan en met de boardingpass direct naar de paspoort- en veiligheidscontrole.  

Ruimbagage kun je ook online inchecken, maar deze moet je natuurlijk wel afgegeven bij de incheckbalie van de vliegmaatschappij of bij de Bagage Drop-Off punten waar je zelf je bagage label kunt printen.

Vanwege toegenomen veiligheidsmaatregelen die tijd vragen, wordt geadviseerd om voor Europese vluchten 2 uur van de voren op het vliegveld aanwezig te zijn en voor Intercontinentale vluchten minimaal 3 uur.
Schiphol adviseert passagiers om eerder te komen voor alle vluchten.

Te Laat!!
Het missen van een vlucht door vertraging in de reis naar het vliegveld of op het vliegveld bij de veiligheids- of paspoortcontrole, is altijd de “schuld” van de betalende passagier. Geen restitutie dus, vliegtuig weg = geld weg.