Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Waar mag ik parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart?

Met het gebruik van een gehandicaptenparkeerkaart mag u naast de gebruikelijke parkeerplekken op een aantal extra plekken parkeren:

  • Op alle algemene gehandicaptenparkeerplaatsen die voorzien zijn van het gehandicaptenparkeerbord of het symbool op het wegdek.
  • Op sommige van deze plekken mag u maar een beperkt aantal uren parkeren. In dit geval dient u de parkeerschijf te gebruiken.
  • Op een parkeerplaats die speciaal voor uw voertuig is gereserveerd door plaatsing van het gehandicpatenparkeerbord met daaronder het kenteken van uw voertuig. Andere voertuigen mogen daar geen gebruik van maken.
  • Op een parkeerplaats die op bepaalde dagen en tijden speciaal voor uw voertuig is gereserveerd door plaatsing van het gehandicaptenparkeerbord met daaronder het kenteken van uw voertuig en voor welke dagen en/of dagdelen de reservering geldt. Buiten deze tijden mogen anderen ook gebruik maken van de parkeerplek.
  • Op plaatsen waar het bord "verboden te parkeren" (E1) staat. Hier mag u maximaal 3 uur achter elkaar staan. Dit moet u zichtbaar maken met een parkeerschijf.