Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Rolstoel en motorrijden

Het motorrijden beleven terwijl je zelf afhankelijk bent van een rolstoel kan op verschillende manieren:

  • Meerijden in een motor met zijspan. De zijspan is aangepast zodat je er met de rolstoel in plaats kan nemen. Ook huren is mogelijk, en eventueel laten rijden door ervaren vrijwilligers.
  • Zelf rijden met een aangepaste motor met zijspan. 
  • Zelf rijden met een soort aangepaste trike (driewielig voertuig) waarbij de rolstoel via de bak tussen de twee achterwielen als het ware "in de motor" achter het stuur geplaatst kan worden.

Er is inmiddels behoorlijk wat ervaring in Nederland om het motorrijden met handicap mogelijk te maken. Dit geldt zowel voor mensen die nog nooit motor hebben gereden maar toch het rijbewijs willen halen, als voor motorrijders die door ziekte of ongeval gehandicapt zijn geworden maar hun hobby willen blijven beoefenen.

Of er een passende oplossing voor uw persoonlijke situatie is, hangt af van de aard van uw handicap en hoe u vervolgens overweg kunt met een aangepast voertuig. Voor meer informatie en begeleiding kunt u terecht bij de projectgroep Motor Mobiliteit voor Gehandicapten (MMvG) en de Stichting Mobiliteit voor Gehandicapten (SMvG).

Kijk bij de Nuttige Links / Rolstoel.