Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Hardlopen en/of Wandelen?

Volgens de Deelname Index van NOC*NSF is fitness de meest beoefende sport in NL. Op de 2e plek staat Wandelen (de Wandelsport) en op de 3e plek staat Hardlopen. Chapeau, ca marche!

Wandelen en hardlopen zijn ideaal om individueel te beoefenen, maar ook in groepsverband. In NL zijn in bijna alle plaatsen verenigingen voor deze sporten. De link naar de overkoepelende organisaties vindt u bij onze Nuttige Links.

Hardlopen OF wandelen...., of
Hardlopen EN wandelen?

Bij het hardlopen worden meer calorieën verbruikt dan met wandelen, als we het hebben over dezelfde tijdsduur. Dus in een uur hardlopen verbrand je meer “vet” dan met een uur wandelen.
Maar als we kijken naar de afgelegde afstand dan maakt het nog maar weinig verschil. Dus als je 10 kilometer hardloopt (in 1 uur) verbruik je ongeveer evenveel calorieën als wanneer je 10 kilometer wandelt (in 2 uur). En als u Nordic Walking stokken gebruikt, traint u tegelijkertijd uw armen.

Het belangrijkste is dat u wandelt of hardloopt omdat u het leuk vindt. Dat hou je het langste vol en daar kan je mee thuis komen.