Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Zijn orthopedische schoenen altijd persoonlijk op maat gemaakte schoenen?

Wèl in de zin dat voor iedereen, en zelfs voor iedere voet, wordt bekeken wat de beste schoenoplossing is. Maar dit betekent niet dat orthopedische schoenen altijd helemaal uniek ontworpen en gemaakt zijn voor iemand.

Er zijn verschillende klassen van eenvoudige aanpassingen tot uniek maatwerk:
  • OVAC: Orthopedische Voorzieningen aan Confectieschoenen. Dit zijn aanpassingen aan, op of onder normaal te verkrijgen schoenen die u eerst zelf heeft gekocht (eventueel aan de hand van de tips van een specialist).
  • OSB: Semi-orthopedische schoenen. Dit zijn schoenen die fabrieksmatig worden geproduceerd, maar die u bij de specialist selecteert. Voordat ze gemaakt worden geeft de specialist door welke individuele aanpassingen er voor uw schoenen nodig zijn.
  • OSA: Orthopedische schoenen. Deze schoenen worden helemaal van begin tot eind uitgemeten en op maat gemaakt voor uw voeten. 
  • VLOS: Voorlopig Orthopedische Schoenen. Dit is een tijdelijke orthopedische schoen die snel geleverd kan worden voor als uw voet een verwonding heeft of van een operatie moet herstellen waardoor u langere tijd geen gewone schoen past. De schoen wordt dus alleen gemaakt voor die voet die moet revalideren.