Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Ik woon in een huurhuis. Mag ik de woning aanpassen zoals ik zelf wil?

Nee, dat mag niet zomaar.

Kleine aanpassingen zoals een drempelhulp bevestigen, anti-slip strips aanbrengen en een aantal beugels aan de muur plaatsen zal geen probleem zijn. Dit soort aanpassingen zijn namelijk ook weer eenvoudig te verwijderen mocht u gaan verhuizen.

Met grotere aanpassingen zoals het verbreden van de deuren, aangepaste keukens en badkamers installeren en dergelijke zal het anders liggen.

Enerzijds kunnen deze aanpassingen voor de verhuurder ongewenst zijn met het oog op volgende bewoners. Dan moet u de woning in de oorspronkelijke staat opleveren bij verhuizing en dat kan dan wel eens heel lastig worden.

Anderzijds kan de aanpassing zodanig een verbetering zijn aan de woning dat dit van invloed kan zijn op de hoogte van uw huur (als deze aan de hand van een puntentelling wordt vastgesteld).

De meeste verhuurders zijn best bereid om met u mee te denken uw woning meer geschikt te maken voor uw situatie, maar zij willen dit over het algemeen wel graag vantevoren weten. Overleg ook wat voor uw eigen kosten komt en wat de verhuurder eventueel op zich neemt.