Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Hulpmiddelen bij zelf traplopen

Als je zelf wilt blijven traplopen maar het makkelijker en veiliger wilt maken, dan zijn er diverse hulpmiddelen die je ook in combinatie met elkaar kunt gebruiken:

  • Antislip materiaal op de treden bevestigen.
  • Tussentreden monteren op de gewone treden zodat de hoogte van een enkele stap gehalveerd wordt (Easysteppers, merknaam).
  • Een extra trapleuning bevestigen zodat je je aan beide zijden van de trap kunt vasthouden.
  • Bij een draaiende trap een trapspilbeugel bevestigen. Deze speciale leuning loopt in een boog om de spil van de trap heen waardoor je langer en beter houvast hebt als je een draaiende trap op- of afstapt.
  • Er bestaat ook een traplift zonder stoeltje (Easywalker, merknaam). Je loopt zelf de trap op en af maar met een beugel om je heen als rugsteun, armsteun en bescherming tegen vallen. Deze steun werkt verder net als een stoeltjestraplift: de bediening is elektrisch en de steun rijdt via een rails aan de muur langs de trap met je mee omhoog of omlaag. Zo heb je tijdens het lopen letterlijk een steuntje in de rug waardoor traplopen minder kracht kost en je een goede bescherming hebt tegen vallen. De walker is bovendien om te bouwen naar een traplift met stoel, mocht het lopen niet meer gaan.