Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Kan ik een vergoeding krijgen voor de aanschaf van een driewielfiets?

Als mensen hulpmiddelen nodig hebben om zichzelf te verplaatsen, dan worden vergoedingen meestal geregeld vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). De uitvoering van deze wet ligt bij de gemeenten.

Een driewielfiets voor volwassenen valt niet automatisch onder de vergoedingen. Het hangt van uw situatie en van de gemeente waar u woont af of er toch mogelijkheden zijn.

Een gemeente zal altijd een afweging maken aan welk type vervoermiddel zij zal willen bijdragen (overigens vaak in natura). Zo kunt u niet verwachten dat u én een scootmobiel, én een driewielfiets én eventueel nog andere hulpmiddelen krijgt met als doel uzelf te kunnen verplaatsen over middenlange afstand.

Het kan ook zijn dat u alleen een vergoeding kunt krijgen voor extra aanpassingen aan de driewielfiets als u deze nodig heeft, zoals een rugsteun, aangepast stuur of speciale trappers.

Vindt u een driewielfiets een goede en gezonde oplossing voor uzelf, bijvoorbeeld in plaats van een scootmobiel, geef dit dan zeker aan bij het WMO-loket van uw gemeente.