Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Wat voor soorten steps zijn er voor volwassenen?

Ook voor volwassenen is er een keur aan step-mogelijkheden op spierkracht. Hieronder een indeling op basis van gebruik:

Stunten
Deze steps hebben kleine wieltjes en zijn extra stevig om harde klappen op te kunnen vangen. Daarom zijn ze ook nooit opvouwbaar. Ga dus niet zomaar met een willekeurige step stunts uithalen.

Vervoer korte afstand
Deze categorie is gericht op het jezelf verplaatsen over niet te lange afstanden. De wielen zijn groter dan bij de stuntsteps, er zit vaak zowel een voetrem als een handrem op en er zijn modellen met een veringssysteem voor meer comfort. Maar bovenal zijn ze makkelijk opvouwbaar. Hierdoor zijn ze een goed alternatief voor de kleine vouwfiets, kunnen meegenomen worden in het OV, en kunnen ook gebruikt worden op grote bedrijfsterreinen en in fabriekshallen.

Lange afstanden
De steps voor lange afstanden zijn beduidend anders. Ze hebben schuim- of luchtbanden die voor veel meer demping en dus comfort zorgen. Het achterwiel is al groter dan bij andere steps, maar het voorwiel is helemaal groot, zoals van een middelmaat fiets. Ze kunnen aangekleed worden met accessoires zoals reflectoren, fietsbel, mandje aan het stuur en andere toeters en bellen.