Informatie & Advies:
basisvragen en antwoorden

- van driewieler tot rollator, over regelgeving, hulpmiddelen, verkeerssituaties etc
- over rijbewijzen, nieuwe vormen van vervoer (zoals hoverboard) en leuke weetjes
- geen antwoord gevonden of meer weten? Geef tips of stel uw vraag op de Forums
Submenu Informatie & Advies
<< Terug

Wat is een Wingsuit en wie mag daar mee vliegen?

Vliegen met een Wingsuit is het door de lucht vliegen met een geprepareerde overall. Dit pak heeft extra stof tussen armen en het lichaam en tussen de benen om zodoende de valsnelheid van de skydive te verlagen van 200km/u naar zo’n 80km/u. Het is een parasport en een wingsuit vlucht eindigt altijd met het openen van je parachute. In feite “vlieg” je dus niet, maar probeer je een zo groot mogelijke afstand af te leggen tijdens het “vallen”. Als je goed vliegt, dan ga je 2 meter vooruit bij elke meter verval. Er worden snelheden bereikt van rond de 250km/u.

Aangezien je altijd met de parachute landt, dien je eerst uitgebreide ervaring te hebben opgebouwd met parachute springen. Minimaal 200 vrije val sprongen alsmede skydive Brevet B.
Wingsuit sprongen vinden vaak plaats uit een vliegtuig, maar ook vanaf bergtoppen of eventueel vanaf een zeer hoog gebouw.

Een internationaal bekende wingsuiter is de NL Jarno Cordia die trainingen verzorgt en een informatieve website beheert.
Er worden in NL opleidingen gegeven. Erkende parachute scholen kunnen u hierover informeren. Bij Nuttige Links vindt u de verwijzing naar parachuteopleidingen.

Wingsuit springen is een vrij jonge sport; rondom de eeuwwisseling kwamen de eerste commerciële pakken op de markt. Wanneer u zich aan de instructies houdt, is het een spectaculaire en veilige sport.