Platform over àlle vormen van
Mobiliteit in Nederland

- met advertentie mogelijkheden om gedetailleerd uw doelgroep te bereiken
- van driewieler tot rollator, voor jong en oud, over airwheel, traplift of drone
- betrokken met de Mobiliteitsalliantie en VVN - Veilig Verkeer Nederland
Submenu Colofon

Over ons / Missie

Van driewieler tot rollator...

Intro
Iedereen is mobiel, van kinds af aan tot op hoge leeftijd. We verplaatsen en vervoeren wat af in ons leven. Dat is noodzakelijk om mee te kunnen doen in de samenleving, maar we hebben er ook gewoon erg veel plezier in. De mogelijkheden zijn enorm en de ontwikkelingen met nieuwe technieken gaan razendsnel. Dat roept tegelijkertijd vragen op: welke keuzes kun je en moet je maken, en wat als mobiel zijn niet zo vanzelfsprekend (meer) voor je is? We leven steeds langer, de bevolking vergrijst en er wordt van ons verwacht dat we langer zelfstandig blijven, ook als we gebreken krijgen. Wat betekent dit voor onze mobiliteit? Lukt het om al die mogelijkheden toegankelijk te maken voor kwetsbare groepen? Reden genoeg om een centrale digitale plek aan te bieden voor alles rond het thema Mobiliteit. Mobiliteit Centraal dus. Op deze pagina leest u verder voor wie de site is bedoeld, welke achtergrond het Team van MobiliteitCentraal.nl heeft en welke missie wij hebben. 

Voor wie
MobiliteitCentraal.nl is voor álle mensen die zich willen informeren, die vragen hebben, of die ervaringen willen delen over mobiliteit in het dagelijks leven. Dat is heel breed. De Informatie & Advies pagina’s staan vol met interessante informatie en leuke weetjes. En heeft u meer of andere informatie nodig, dan zijn er de Forums waar u vragen kunt stellen of waar u wellicht vragen van andere mensen kunt beantwoorden.

MobiliteitCentraal.nl heeft dezelfde doelgroep als de Buienradar of Weerslag.nl  Gewoon voor alle mensen die naar buiten gaan of naar buiten willen gaan.

Meer concreet bieden wij ondersteuning en een digitale ontmoetingsplek voor:

1) mensen die een uitdaging hebben om mobiel te zijn, bijvoorbeeld:
* hulp of aanpassingen nodig hebben bij het reizen, voor de fiets, motor, auto of in huis
* vragen hebben over rijbewijzen, keuringen en andere regelgeving rond vervoer en vervoersmiddelen
* in verwachting zijn, of met kleine kinderen op pad willen
* moeite hebben met (trap)lopen en bijvoorbeeld op zoek zijn naar een traplift, of andere oplossingen in en rond het huis om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen;

2) mensen die een interesse of hobby hebben op het gebied van mobiliteit en dit willen delen met anderen, of willen discussiëren over nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld:
* over hun Cabriolet auto, klassieke brommer, of varend woonschip
* over de elektrische fiets en andere elektrische voertuigen
* over het opzetten van rollator wandelgroepen, of ervaringen met rolstoel en scootmobiel vriendelijke plekken en routes
* over nieuwe vormen van vervoer als de Airwheel, SUPPEN, of drones
* over autodelen en de komst van zelfrijdende voertuigen;

3) mensen die een vervoermiddel of een hulpmiddel willen kopen, bijvoorbeeld:
* een draagzak, buggy, loopfiets of driewieler voor hun kind of kleinkind
* een nieuwe auto of aangepaste auto voor zichzelf of ouders, rollator, sta-op-stoel
* de nieuwe “fun” vervoermiddelen te land, ter zee, of in de lucht.

MobiliteitCentraal.nl biedt een schat aan informatie, mensen die u op de forums kunt ontmoeten, u kunt uzelf voorstellen, tips geven of vragen stellen en wij bieden nuttige informatieve links naar niet-commerciële bronnen en links naar adverteerders die u verder van dienst kunnen zijn met een bijdrage aan uw mobiliteit.

Door wie / Over ons
Iedereen is mobiel, dat geldt ook voor het Team van MobiliteitCentraal.nl. Maar onze interesse in dit onderwerp gaat verder dan dat. Het Team is op allerlei manieren betrokken, enthousiast en gefascineerd door de manieren waarop mensen zichzelf verplaatsen en vervoeren. Vanuit verschillende achtergronden hebben wij onze krachten gebundeld. Het Team heeft in het bijzonder de volgende specifieke kennis en ervaring:

* wetenschappelijk onderzoek naar het welzijn van ouderen en de leefbaarheid van dorpen en steden. Mobiliteit en verkeersveiligheid komen hierin altijd bovendrijven als belangrijke vraagstukken
* jarenlange expertise in de verkeerswereld en op het gebied van verkeersveiligheid als brommer- en motorrij-instructeur
* ervaringen met rolstoelers en motorrijders met een beperking hebben onze horizon verbreed
* vertrouwd met het recreatief varen en varende woonschepen
* hart voor de lange afstandsloper en de functionaliteit van de fiets in stad en land
* een gezonde nieuwsgierigheid naar de “fun” beleving van nieuwe technologie in futuristische voertuigen
* OV gebruiker met het papieren-kaartje
* en autorijden doen we allemaal

Missie
Mobiliteit lééft. Het nieuws staat vol met boeiende wetenswaardigheden en ook beleidsmatig blijft het een hot item, of het nu gaat om de steeds terugkerende files, om Schiphol en de Port of Rotterdam, de staat van het openbaar vervoer, de verkeersveiligheid die terugloopt, de opkomst van E-bikes en zelfrijdende voertuigen, of noem maar op. 

Als centraal platform willen wij allereerst de mooie kanten en veelzijdigheid van mobiel zijn laten zien en het plezier ervan delen. Maar wij willen ook ruimte geven voor een kritische noot, beschaafd natuurlijk. Bovenal willen wij het gebruik van hulpmiddelen uit de uitzonderingshoek halen. Hulpmiddelen horen bij het normale leven. Daar mag best meer aandacht voor komen, zonder het te stigmatiseren. Een auto is ook een hulpmiddel, net zoals een scootmobiel dat is.  

Missie voorbeeld 1)
Het is leuk om een driewieler te kopen voor uw kind of kleinkind. De wereld voor die dreumes wordt groter. Dit imago heeft de driewielfiets voor volwassenen niet. Of wie kijkt uit naar de aanschaf van een rollator? Maar waarom niet? Er is tegenwoordig zoveel mogelijk om uw wereld niet onnodig klein te laten worden, ook als mobiel zijn niet zo vanzelfsprekend (meer) is. Weet wat er is en profiteer ervan waar u kan. 

Missie voorbeeld 2)
Hulpmiddelen zitten sterk in de hoek van de medische zorg, waarbij iedereen hoopt of misschien wel verwacht zoveel mogelijk via overheidsgelden en zorgverzekeringen vergoed te krijgen. De harde realiteit is echter dat de overheid steeds meer van u verwacht dat u voor uw eigen zorg betaalt en daarbij zo lang mogelijk zelfstandig blijft wonen. Helaas is het voor heel wat mensen niet weggelegd om al die mooie oplossingen van tegenwoordig zelf te betalen. Er moet zeker aandacht blijven voor de kwetsbare groepen. Maar voor een deel is het ook een “mindset”. We vinden het niet gek om zelf een kinderwagen voor onze kinderen te kopen, en daarna een fiets, skates, een bromscooter, en we kopen een auto omdat die onmisbaar is. Misschien wel twee auto’s voor één huishouden. We investeren ons hele leven in onze mobiliteit. Waarom zouden we dat niet doen als we ouder worden en wel wat meer ondersteuning kunnen gebruiken om mobiel te blijven?

Via deze weg willen wij het denken in mogelijkheden en oplossingen stimuleren, ook voor mensen met problemen en beperkingen. Daarom richt MobiliteitCentraal.nl zich op iedereen, op het mobiel zijn door álle levensfases heen: van driewieler tot rollator. En tussen deze 2 fases door maakt u gebruik van de fiets, auto, bus, trein, vliegtuig, vrachtwagen, boot en noem maar op…

Advertenties
De advertenties op MobiliteitCentraal.nl hebben een tweeledig doel:

1) Om u van dienst te zijn en zodoende vraag & aanbod bij elkaar te brengen
2) Om het bestaan van deze site te bekostigen

De adverteerders op MobiliteitCentraal.nl zijn inhoudelijk betrokken bij het thema Mobiliteit. Zij bieden diensten of producten aan die bijdragen aan verbeteringen en oplossingen voor uw mobiliteit in het dagelijks leven.
Van driewieler tot rollator.

Let op: wij plaatsen géén gepersonaliseerde advertenties. U mag ons volgen, maar wij volgen uw surfgedrag elders niet. Zie onze Privacy & Cookie Verklaring.

Tot slot
Het Team van MobiliteitCentraal.nl wenst u een goede reis toe op onze site.